21. februar 2007

Åh Gud - artikelsamling

Nedenstående link henviser til en række artikler sammenstillet ud fra fællestemaet atesme/fritænkning - og publiceret, som en sådanne artikelsamling, i forbindelse med Åh Gud- teaterforedraget.

Her kan du bl.a. læse den amerikanske filosof, neurolog & forfatter til bogen "The End of Faith," Sam Harris' "10 myter og sandheder om ateisme" eller agnostikeren (der talte som en ateist), Robert Green Ingersoll's "Hvordan erstattes Biblen som moralsk rettesnor." Interessant er også Thomas Paine's "Disposition for en erklæring om menneskets naturlige, civile og politiske rettigheder" skrevet omkring 1793 - interessant fordi Amerikas forfatning er skrevet ud fra en klar adskillelse mellem kirke og stat, og skrevet af en flok ateister.

Herhjemmefra kan Martin Krasnik's kronik "Gudløs" - som et svar på Sørine Gotfredsen's "Ateismen bekæmper mennesket selv" og ligeledes at finde i artikelsamlingen - anbefales.

Yderligere findes på side 46-47 en fyldig litteraturliste med bøger benyttet under researcharbejdet til Åh Gud samt en liste med diverse hjemmesider, ligeledes som inspiration til projektet.

http://www.bettynansen.dk/aah_gud/program_aah_gud.pdf

Ingen kommentarer: